Mångfald, nytänkande och mod i fokus när näringslivets största mångfaldsfrämjare korades

Diversity Impact Awards är ett nyinstiftat ledarskapspris för ledare, företag och organisationer som med mod och nytänkande främjat mångfald och inkludering i näringslivet. De tre vinnarna vid tidernas första Diversity Impact Awards blev Axel Johnson-koncernen, riskkapitalbolaget Backing Minds och Netlights vd Erik Ringertz

 

Diveristy Impact Awards instiftades av chefsrekryteringsföretag Wes, och delas ut i tre kategorier till ledare, företag och organisationer som under året skapat konkret förändring inom mångfald och inkludering på ledningsnivå.

 

– Vi ser att jakten på kompetens hårdnar. För att vara fortsatt lönsam och konkurrenskraftig måste företag kunna locka de bästa talangerna, vilket är omöjligt om man håller fast vid förlegade strukturer och normer. Framtidens ledare kräver en attraktiv och inkluderande arbetsplats, och all forskning visar även att mångfald leder till ökad lönsamhet. De tre vinnarna av Diversity Impact Awards 2018 driver aktivt på näringslivets utveckling och är fina bevis på hur ett proaktivt mångfaldsarbete främjar lönsamhet, säger Liv Gorosch, vd på Wes.

 

Vinnarna vid Diversity Impact Awards 2018:

 

  1. Diversity Impact Leader of the Year: ERIK RINGERTZ, VD NETLIGHT

Juryns motivering: Pristagaren har inte bara lyckats växa sitt bolag från 13 till drygt 900 anställda med 30 nationaliteter. Han har även skapat en inkluderande och normbrytande företagskultur, tagit modiga initiativ för att öka mångfald och jämställdhet i såväl det egna bolaget som i samhället i stort. Med ett starkt driv ryggar han aldrig för det svåra och låter inte den höga tillväxttakten eller branschens mansdominans hindra mångfaldsinsatserna.

 

  1. Diversity Impact Company of the Year: AXEL JOHNSON

Juryns motivering: Viljan och drivkraften att förändras i kombination med att långsiktigt utveckla lönsamma affärer har gjort pristagaren till ett av Nordens största företag inom sin arena. Ledorden att utmana, visa mod och följa upp syns kanske allra tydligast i koncernens arbete med mångfald och inkludering, där konkreta initiativ och resultat alltid fått gå före fina ord. Med äkthet, genuint engagemang och kontinuitet har man åstadkommit förändring – på riktigt och är en sann förebild i svenskt näringsliv på alla nivåer.

 

  1. Spotlight Award: BACKING MINDS

Juryns motivering: Andras fördomar skapar möjligheter för pristagaren, som investerar i entreprenörer som det traditionella riskkapitalet missar. Genom att förändra investerarlandskapet i Sverige är pristagaren med och skapar mångfald i ägarleden, identifierar nya förebilder och skapar ett mer diversifierat samhälle. Man visar prov på handlingskraftigt mångfaldsarbete och utmanar gamla förlegade normer i en traditionell bransch på ett inspirerande och effektivt sätt.

 

Vinnarna utsågs av en jury bestående av Niklas Adalberth, grundare av Norrsken och Klarna, Anna Wikland, vd Google Sverige, Jens Henriksson, vd Folksam, Cilla Benkö, vd Sveriges Radio, Ashkan Pouya, grundare av Serendipity, Azita Shariati, vd Sodexo, och Mengmeng Du, styrelseproffs.

 


Prevous Item

Vägen till topptalangerna går inte via “pink ghettos”!

Next Item

4 av tio kvinnliga toppchefer siktar ännu högre!